Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Να φέρνουμε την έκπληξη στην αγάπη


Ακόμα και οι πιο ένθερμοι εραστές καθησυχάζουν και αποκοιμίζονται από την αγάπη. Άνετοι και βολεμένοι, χωρίς ένα παφλασμό διαφωνίας, θεωρούμε τις σχέσεις μας δεδομένες και αυτό μας προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση. Αυτό το διάστημα σιγουριάς είναι επικίνδυνο για την αγάπη. Συμπτώματα ενός προβλήματος σε εξέλιξη μπορεί να είναι μια βαρετή αποδοχή των πάντων, η επιθυμία να παραμείνεις ασφαλής, βαδίζοντας σε πατημένους δρόμους, κι ένα απροσδιόριστο συναίσθημα κάποιου κενού. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη θέληση για ένα πιο τολμηρό βήμα σε μονοπάτια που σε ξαφνιάζουν, σε συναρπάζουν και σε ανανεώνουν.

Τίποτε δεν είναι τόσο μοιραίο όσο η επανάληψη. Η ρουτίνα έχει έναν ύπουλο τρόπο να τρυπώνει στη ζωή μας. Κυριακή πρωί, εκκλησίασμα και πρωινό στο ίδιο εστιατόριο. Τετάρτες με τους συγγενείς και τις Παρασκευές σινεμά. Αυτή η κλωστή της συνήθειας κλώθεται γύρω από τη ζωή μας μέχρι να βρούμε τον εαυτό μας δεμένο και καταδικασμένο να δοκιμάζει και να ξαναδοκιμάζει μόνο τις ίδιες μικρές φετούλες της ζωής. Εκείνο που πάνω απ' όλα χρειάζεται στις καταστάσεις αυτές είναι μια πράξη αναπάντεχη, ένα απρογραμμάτιστο γεύμα, ένα απρόσμενο δώρο, λίγη παλαβομάρα να ταρακουνήσει τη νεκρή, εθισμένη στη συνήθεια ύπαρξη.

Η αγάπη μαραίνεται από τη συνήθεια και το καθορισμένο. Η ίδια η ουσία της είναι το ξάφνιασμα και η κατάπληξη. Αν κάνεις την αγάπη αιχμάλωτο της καθημερινότητας, της αφαιρείς το πάθος και τη χάνεις για πάντα.


Από το βιβλίο "Γεννημένοι για την αγάπη" του Λέο Μπουσκάλια

1 σχόλιο:

  1. Η επανάληψη είναι καλή μόνο στην εξαταστική!!! Ποτέ στην καθημερινότητά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...