Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι...


Ένας γιατρός ήρθε τρέχοντας στο νοσοκομείο μετά από μια κλήση στο τηλέφωνό του για μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση σ΄ ένα μικρό παιδί που κινδύνευε η ζωή του. Μπαίνοντας στην αίθουσα αναμονής, βρήκε τον πατέρα του αγοριού να πηγαινόρχεται ανήσυχος.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η ενδοοικογενειακή βία σε ένα animation video Έλληνα σπουδαστή


Η ενδοοικογενειακή βία απασχολεί, δυστυχώς, μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και κάθε προσπάθεια για να έρχονται στο προσκήνιο οι τραγικές επιπτώσεις της είναι άξια προβολής. Ένα νέο animation μικρού μήκους έρχεται μέσα σε δύο λεπτά να δώσει μία συγκλονιστική εκδοχή της.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ψυχοσωματικές ασθένειες του παιδιού και οικογένεια


Γράφει ο Γρηγόρης Βασιλειάδης (συμβουλευτικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής)

Στη σύγχρονη ιατρική, κάθε αρρώστια μπορεί να θεωρηθεί ως ψυχοσωματική με την έννοια ότι επηρεάζεται από ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες και όχι μόνο από βιολογικούς. Μια ολιστική διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση πρέπει να εξετάζει την αλληλεπίδραση βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων σε σχέση με τη διατήρηση ή μη της υγείας και την εμφάνιση διάφορων νοσημάτων.

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...