Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μόνο η αγάπη μπορεί


Ένας ιδιοκτήτης pet shop είχε αναρτήσει μια πινακίδα έξω απ' το κατάστημά του, που έγραφε "Πωλούνται κουτάβια". Ένα μικρό αγόρι είδε την πινακίδα και μπήκε στο κατάστημα: 

"Πόσα χρήματα θέλετε για να μου δώσετε ένα κουτάβι;" ρώτησε.

"Από τριάντα έως πενήντα ευρώ", απάντησε ο ιδιοκτήτης.


Ο μικρός, βγάζοντας τα χρήματα που είχε στην τσέπη του, είπε:

"Δυστυχώς έχω μόνο δύο ευρώ. Μπορώ τουλάχιστον να χαζέψω για λίγο τα κουτάβια;"

Ο ιδιοκτήτης χαμογέλασε και σφύριξε δυνατά. Μια σκυλίτσα μπήκε στο δωμάτιο, ακολουθούμενη από πέντε κουταβάκια. Το ένα κούτσαινε, με αποτέλεσμα να μένει λίγο πιο πίσω από τα άλλα κουταβάκια. Τότε ο μικρός ρώτησε:

"Τι έχει αυτό το κουτάβι και κουτσαίνει;"

Ο ιδιοκτήτης τού εξήγησε πως το κουταβάκι είχε γεννηθεί με πρόβλημα στο γοφό και πως θα έμενε έτσι σε όλη του τη ζωή. Ο μικρός, ενθουσιασμένος, φώναξε αποφασιστικά:

"Θέλω να το αγοράσω!"

Ο μαγαζάτορας γέλασε και του είπε:

"Δεν νομίζω ότι θέλεις ένα κουτσό κουτάβι αλλά, αν επιμένεις, μπορώ να σου το χαρίσω".

Ο μικρός όμως ήταν περήφανος και του είπε ότι θα προτιμούσε να αγοράσει το κουτάβι κι ότι θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να ξεπληρώσει το χρέος στο μαγαζάτορα, δίνοντάς του ένα ποσό κάθε μήνα. 

Ο άντρας γέλασε ξανά και είπε:

"Το κουτάβι αυτό είναι άχρηστο, πραγματικά δεν σου χρειάζεται, ποτέ δεν θα μπορέσει να τρέξει και να παίξει μαζί σου όπως τα άλλα".

Τότε ο μικρός σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του και άφησε να φανεί το αριστερό του πόδι, το οποίο υποστηριζόταν από ένα μεταλλικό σίδερο.

"Όπως βλέπετε, ούτε κι εγώ θα μπορέσω να τρέξω και να παίξω μαζί του. Επομένως, το κουτάβι θα έχει κάποιον που το καταλαβαίνει".

Ο άντρας δάγκωσε τα χείλη του μη ξέροντας τι να πει. Δακρυσμένος, προσπάθησε να χαμογελάσει και είπε:

"Εύχομαι όλα τα κουτάβια να βρουν κάποτε έναν ιδιοκτήτη σαν κι εσένα".


Βιβλιογραφία:

Φιλίππου, Δ., & Καραντάνα, Π. (2010). Ιστορίες για να ονειρεύεσαι... Παιχνίδια για να μεγαλώνεις... Εκδόσεις Καστανιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...