Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο λευκός τοίχος


Δύο άνθρωποι που ήταν σοβαρά άρρωστοι έμεναν στο ίδιο δωμάτιο στο νοσοκομείο. Στον έναν ασθενή οι γιατροί είχαν συστήσει να σηκώνεται από το κρεβάτι του μία ώρα κάθε απόγευμα. Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου. Ο άλλος ήταν ακίνητος στο κρεβάτι. Οι δύο ασθενείς μιλούσαν αδιάκοπα για ώρες. Μιλούσαν για τις γυναίκες τους και τις οικογένειές του, για τα σπίτια τους, τις δουλειές του, τη θητεία τους στο στρατό, τις διακοπές τους και τα ταξίδια τους.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

4 βήματα για να μετατρέψετε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες


Υπάρχει ένα γνωστό, σοφό ρητό το οποίο λέει «Τις Κρίσεις δεν μπορούμε να τις διαλέξουμε, μπορούμε να διαλέξουμε όμως το πώς θα τις αντιμετωπίσουμε». Τελικά, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις στη ζωή, θα καθορίσει εάν πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία ή μια μεγάλη καταδίκη, για ένα μεγάλο δώρο ή μια μεγάλη τιμωρία.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τα παιδιά σας δεν σάς ανήκουν


H απεριόριστη υπακοή καταστρέφει την παιδική ψυχή

Μην ακρωτηριάζετε ψυχικά το παιδί σας γιατί μόνο εκείνο μπορεί να βρει το σωστό μονοπάτι που οδηγεί στην διάπλαση της ψυχής του. Δεν πρέπει να προσπαθείτε να ελέγχετε τα παιδιά σας και να τα περιορίζετε σχεδιάζοντας το μέλλον τους, γιατί η αβεβαιότητα είναι πρώτος νόμος της δημιουργίας. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν παίζεται συνεχώς ένα ουράνιο παιχνίδι, στο οποίο όλα είναι δυνατά, και ένα ελεύθερο πνεύμα ανά πάσα στιγμή έχει μπροστά του άπειρες επιλογές.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πάρε απόσταση, δώσε χρόνο


Πόσες φορές έχουμε αισθανθεί πνιγμένοι από την καθημερινότητά μας, η οποία είναι τόσο γεμάτη και ταυτόχρονα η ζωή μας τόσο άδεια; Ζούμε και δεν ζούμε την ίδια στιγμή. Τα βιώνουμε όλα τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να τα απολαύσουμε. Τρέχουμε για τα μεγάλα και χάνουμε τα μικρά, καθημερινά, απλά πράγματα που, όμως, «νοστιμεύουν» τη ζωή μας.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Το κορίτσι και η αλεπού: ένα σύντομο animation βίντεο για τη δύναμη της συγχώρεσης


Το παρακάτω animation βίντεο πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης. Όταν ένα μικρό κορίτσι πιάνει την αλεπού που σκοτώνει τα ζώα της, πρέπει να αποφασίσει την τιμωρία ή τη συγχώρεσή της. Τελικά, η απόφασή της θα επηρεάσει πολύ και τη δική της τύχη στη συνέχεια…

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Θύτες και θύματα στις ερωτικές σχέσεις


Πολλοί άνθρωποι κουβαλούν μια λάθος εικόνα για τον εαυτό τους, μια εικόνα που κάποιος τους πρόβαλε, που τοποθέτησε στην ψυχή τους από όταν ήταν παιδιά, και πλέον πορεύονται με ένα πρόσωπο που δεν είναι δικό τους, οπότε δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και πολύ περισσότερο να εμπιστευτούν την αληθινή τους ταυτότητα και να πιστέψουν στην αξία τους.

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...