Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ποιος είμαι εγώ πραγματικά;




Κατά πόσο είμαστε σίγουροι για το ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα, ποιος είναι ο εαυτός μας; Έχουμε αναπτύξει πλήρως το δυναμικό μας; Ή έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια; Αισθανόμαστε σύγχυση αναφορικά με την πορεία που ακολουθούμε στη ζωή μας; 

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Στο τέλος θα χάσουμε τον εαυτό μας «για το καλό» μας





Γράφει η Μάρη Γαργαλιάνου
Για το καλό μου να μη δίνω πολλά και να μη δίνομαι για να μη θεωρηθώ σίγουρη. Για το καλό σου να μη της στείλεις πρώτος μήνυμα, μη σε περάσει και για πέφτουλα. Για το καλό του ενώ το πάθος του είναι η μουσική και η κιθάρα να μην ακολουθήσει την αγάπη του γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο του χώρου και να καταλήξει αυτό που σπούδασε, δάσκαλος. Για το καλό μας όλοι εμείς να υπομένουμε τα «πρέπει» των άλλων. Για το καλό σας όλοι εσείς να μην εκφράζεστε ανοιχτά και να είστε μετρημένοι γιατί «τι θα πει ο κόσμος».

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

"Lucky you": Τύχη ή ατυχία;





Σε αυτό το υπέροχο μικρής διάρκειας animation θα δείτε ότι η αλλαγή της οπτικής γωνίας στην ζωή μας μπορεί να φέρει μια μεγάλη θετική αλλαγή.

Το βίντεο είναι η τελική εργασία δυο φοιτητών που έκαναν να το δημιουργήσουν πάνω από ένα χρόνο, η ονομασία αυτής της μικρής ρομαντικής ταινίας μικρού μήκους που θα δείτε είναι τα 2 ονόματα των πρωταγωνιστών «Jinxy Jenkins, Lucky Lou».

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μέτρα την καρδιά κι όχι την ποσότητα



Γράφει η Αντρούλα Φουσκωτού


Είναι εύκολο και εύλογο να κρίνουμε τους ανθρώπους από αυτό που βλέπουμε και γνωρίζουμε για αυτούς. Όμως, τους γνωρίζουμε στα αλήθεια; Είναι όντως οι άνθρωποι που έχουμε στο μυαλό μας; Και οι άνθρωποι που γνωρίζουμε, από τι κρίνονται και είναι στη ζωή μας;

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

12 πράγματα που πρέπει να δει το παιδί να κάνουν οι γονείς του




Μια από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που λένε οι γονείς στα παιδιά είναι «Κάνε αυτό που σου λέω!», ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά μαθαίνουν, βλέποντας και παρατηρώντας πώς φέρονται οι γονείς τους.

Παρακάτω διατυπώνονται τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός για να τον δει το παιδί του και να μάθει κάτι χρήσιμο και σωστό, που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...