Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ζευγάρια με τις πιο μακροχρόνιες σχέσεις στον κόσμο μοιράζονται τα μυστικά της συμβίωσής τους



Από την Εναλλακτική Δράση

Ποιο είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη, ουσιαστική σχέση; Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η δική σας σχέση θα διαρκέσει για μια ζωή;

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις/απορίες στον κόσμο των ερωτικών σχέσεων. Αλλά όσο τρομακτικές κι αν φαίνονται, οι απαντήσεις είναι τελικά αρκετά απλές. Κρατήστε σημειώσεις από τις παρακάτω συμβουλές περί σχέσεων που μας προσφέρουν κάποια από τα παλαιότερα ζευγάρια στον κόσμο, σχεδόν όλα παντρεμένα για δεκαετίες και θα βρίσκεστε σε καλό δρόμο για να πετύχετε την επιθυμητή για εσάς σχέση.

Ξεκινήστε με μια ιδιαίτερη «συνέντευξη»

Αν έχετε ποτέ αναζητήσει εργασία, σίγουρα θα έχετε περάσει από αρκετούς γύρους συνεντεύξεων κατά τη διάρκεια των οποίων εσείς και οι εργοδότες προσπαθούσατε να καταλάβετε αν θα είστε οι κατάλληλοι και ταιριαστοί συνεργάτες. Η ίδια λογική μπορεί να εφαρμοστεί και κατά την αναζήτηση του τέλειου συντρόφου.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Cornell το 2015, κατά την οποία ρωτήθηκαν 300 συμμετέχοντες παντρεμένοι για 30 κατά μέσο όρο χρόνια, σε μια μακροχρόνια σχέση τα μέλη της χρειάζεται πρωτίστως να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο αρκετά καλά.

«Πολλοί από τους ηλικιωμένους που εξέτασα, παντρεύτηκαν πολύ νέοι· παρά το γεγονός αυτό, εκείνοι προτείνουν το αντίθετο», αποκάλυψε ο γεροντολόγος Karl Pillemer, που διεξήγαγε την έρευνα.


«Συμβουλεύουν αποφασιστικά τους νεότερους ανθρώπους να περιμένουν, μέχρι να καταφέρουν να γνωρίσουν καλά τους/τις συντρόφους τους και να έχουν ήδη μοιραστεί κάποιες εμπειρίες μαζί», συνεχίζει, προσθέτοντας, «Μία σημαντική συμβουλή είναι ένα μάθημα που διατυπώνεται ευθέως: ποτέ μην παντρευτείτε, περιμένοντας ότι θα καταφέρετε ύστερα να αλλάξετε το/τη σύντροφό σας».

Να είστε πάντα μια ομάδα, ασχέτως των συνθηκών

O Dan Paveilck, 106 ετών και η γυναίκα του Bertha, 99 ετών, γιόρτασαν το 2017 την 79η επέτειό τους. Αρκετοί ήταν οι δημοσιογράφοι τότε που τους πλησίασαν, ζητώντας να μάθουν το μυστικό τους για μια ευτυχισμένη ζωή μαζί. Φαίνεται ότι όλα έχουν να κάνουν με τη σκληρή δουλειά. «Στηρίξτε ο ένας τον άλλο, όποιο πρόβλημα κι αν έχει ανακύψει, καλό ή κακό», απάντησε η Bertha. «Μείνετε μαζί. Στα εύκολα και στα δύσκολα».

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Cornell κατέληξε επίσης σε ένα παρόμοιο συμπέρασμα. «Οι ηλικιωμένοι μας ωθούν να εφαρμόσουμε όσα έχουμε μάθει από τις εμπειρίες μας σε ομάδες- από αθλήματα, από τη δουλειά, ακόμα και το στρατό- στις σχέσεις», δηλώνει ο Pillemer.

«Συγκεκριμένα, αυτή η άποψη στηρίζεται στην αντίληψη ότι τα προβλήματα χρειάζεται να γίνονται αντιληπτά με συλλογικό τρόπο από το ζευγάρι, παρά ως μέρος της ζωής του ενός. Κάθε δυσκολία, ασθένεια ή εμπόδιο που βιώνει το ένα μέλος του ζευγαριού αποτελεί ευθύνη και του άλλου μέλους».

Να θυμάστε: Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές
Δεν μπορούν όλα πάντα να είναι τέλεια και αυτό δεν είναι κακό. Όταν το Buzzfeed πήρε συνεντεύξεις από κάποια ζευγάρια με αρκετά μακροχρόνιες σχέσεις το 2016, κατέληξε στο ότι η αποδοχή της ύπαρξης διαφωνιών αποτελούσε κοινό παρανομαστή και σημαντικό στοιχείο.

«Μη χωρίσετε μετά τον πρώτο σας τσακωμό», συμβουλεύει η Olive, που παραμένει παντρεμένη με τον Eryk για 68 χρόνια. «Σίγουρα θα έχετε διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσετε. Είναι ανόητο, επειδή μπορεί έτσι να καταστρέψετε μια καλή σχέση», εξήγησε. «Χρειάζεται να δεχτείτε ότι μέσα στη σχέση θα υπάρχουν διαφορές στις απόψεις».

Ο Morris, που παντρεύτηκε τη Betty πριν από 69 χρόνια, συμφωνεί. «Ο κόσμος λέει ποτέ να μη τσακώνεστε, αλλά το θέμα είναι ότι αν έχετε διαφωνίες, να μπορείτε να τις ξεπερνάτε» δηλώνει. «Έχετε μια σύγκρουση, αλλά μετά από λίγο, αρχίζετε και πάλι να μιλάτε… και η ζωή μαζί συνεχίζεται».

Ποτέ μη σταματάτε να διασκεδάζετε

Όταν ο Donald και η Vivian Hart γιόρτασαν την 80η επέτειο γάμου τους, το ζευγάρι απάντησε στο πώς πιστεύουν ότι κατάφεραν να κάνουν τη σχέση τους να διαρκέσει για οκτώ δεκαετίες. Η απάντηση; Διασκέδαση. «Είναι ευεργετικό να γελάμε μαζί», τόνισε ο David. «Διασκεδάστε μαζί, αλλά μην κάνετε αστεία εις βάρος του άλλου». Και οι ίδιοι ακόμα και στα 99 τους χρόνια, συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια αυτή συμβουλή. Ποτέ μη σταματάτε να περνάτε καλά μαζί και να διασκεδάζετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...